FAQ : Veel gestelde vragen en belangrijke informatie

Veel gestelde vragen over suppen en belangrijke informatie


Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Kan iedereen suppen?

Ben je fit genoeg om te sporten, minimaal 10 jaar en in het bezit van een zwemdiploma, dan kun je gaan suppen. In principe kan iedereen die vanuit de hurken rechtop kan komen staan leren suppen.

Vanaf welke leeftijd mag je suppen?

Je mag mee suppen als je je zwemdiploma('s) hebt, en als je groot genoeg bent om de peddel te hanteren. Dat betekent meestal vanaf 10 jaar.

SUP les of geen les?

Wil je een enkele keer suppen, dan kun je bij ons met een instructie vooraf een sup huren.

Wil je vaker suppen, dan raden wij les aan. Een juiste SUP techniek is makkelijker aangeleerd dan een verkeerde techniek afgeleerd. Je verkleint de kans op blessures en leert ook veel over het SUP materiaal en veiligheid op het water.

Ik ben zwanger, mag ik suppen?

Over het algemeen raden we het af om te suppen als je zwanger bent. Suppen kan intensief zijn en vergt veel van je buikspieren en balans. In je eerste trimester kan suppen te vermoeiend zijn. In je tweede trimester en derde trimester begint je buik steeds meer te groeien en willen we het niet riskeren dat je je bij een val bezeerd of op je buik kan vallen. Als je in het water valt is het met buikje ook moeilijk terug op het board klimmen.

Ik ben niet zo sportief, kan ik wel mee suppen?

Suppen is een sport, maar je kunt het zo intensief maken als je zelf wilt. Ben je niet zo sportief, heb je moeite met balans of motoriek? Geef het even aan bij de instructeur, er zijn verschillende oefeningen en manieren om beter te kunnen suppen. Om mee te komen met de groep is het handig als je wel sportief bent.

Hoeveel deelnemers kunnen mee?

Wij hebben zelf 14 sups, één 4 persoons sup en 8 plekken voor kano's. Heb jij een aanvraag voor meer personen neem dan contact met ons op. We behandelen je aanvraag op maat en organiseren met een collega supschool het gewenste aantal materialen.

Kan ik voor een groep het aantal nog wijzigen?

Tot 8 personen kun je het aantal deelnemers tot 48 uur van te voren wijzigen. Bij meer dan 8 personen horen we graag het definitieve aantal deelnemers 5 dagen voor de door jou geboekte sup-activiteit. Zodat wij de instructeurs en het eventuele extra materiaal definitief kunnen boeken. Dit aantal is ook het aantal dat we in rekening brengen i.v.m. het door ons te reserveren materiaal per groep. Wanneer er meer deelnemers mee willen doen, kan dit tot op de dag zelf, mits er materiaal beschikbaar is.

Hoeveel deelnemers zijn er per instructeur?

Doorgaans werken wij met maximaal 8 deelnemers per instructeur. Voor de lessen 6.

Wat voor kleding trek ik aan?

Trek zwemkleding en/of sportkleding aan (hardloopkleding is perfect). Neem eventueel een winddicht vest of jack mee.

In de Laak liggen grote (scherpe) mosselen op de boden. Daarom dragen wij hier surfschoenen of gymschoenen (geen zwarte zool) die ook nat mogen worden. Wij hebben voor € 1,- p.p. surfschoenen te huur.

Wat neem ik mee?

Neem voor de zekerheid een handdoek en een extra setje kleding mee. Flesje water, zonnebrand en brillenkoordje. Deze hebben wij voor € 1,- te koop.

Waar laat ik mijn waardevolle spullen?

Jouw waardevolle spullen kun je bij ons in een kluisje opbergen. Bij een suptour elders hebben wij onderweg een droogtas bij ons waar sleutels en telefoons e.d. in opgeborgen kunnen worden.

Moet ik een wetsuit aan?

Bij een watertemperatuur onder de 14 graden is het bij ons verplicht een wetsuit te dragen. Dit om een eventuele koudeshock te voorkomen.

Kan ik een wetsuit huren?

Zowel voor kinderen als volwassenen hebben wij shortys en fullsuits te huur.

Kan ik in het water vallen?

Het is een watersport, dus er is altijd een kans om in het water te vallen. Maar met onze boards van RED Paddle is die kans een stuk kleiner dan bij de goedkope merken. Wij merken dat veel volwassenen bang zijn om te vallen. Maar na een val durf je meestal veel meer en heb je alleen maar nog meer plezier. Niets aan de hand dus. Je klimt gewoon weer op je board. Is het fris dan hebben wij altijd een reserve jack bij ons. Lukt het niet om op het board te komen, dan helpen wij je.

Kan ik mij op locatie omkleden?

Er is buiten een beschutte ruimte, maar geen kleedruimte. Wanneer wij bij een Restaurant starten kan er van het toilet gebruik gemaakt worden, mits je een consumptie bij hen nuttigt.

Is er toiletvoorziening aanwezig?

Er is geen toiletvoorziening. Wanneer wij bij een Restaurant starten kan er van het toilet gebruik gemaakt worden, mits je een consumptie bij hen nuttigt.

Wat als het slecht weer is?

In principe kan het suppen altijd door gaan, behalve bij harde wind en onweer. Vind je het fris, dan hebben we wetsuits te huur. Wij houden de weersvoorspellingen altijd in de gaten en houden bij een erg slecht weer-voorspelling contact met je. De activiteit wordt dan verschoven naar een ander moment, of wij betalen (indien van toepassing) het reeds betaalde bedrag terug. In andere situaties verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

Kan ik me na boeken nog afmelden?

Afmelden kan tot 24 uur voor de activiteit. In ons boekingssysteem kun je dan zelf een ander moment inplannen.

Bij annulering van een reservering binnen 24 uur van de gereserveerde activiteit zijn de annuleringskosten 100%. Dit geldt ook voor het geval er minder deelnemers aan een groepsactiviteit verschijnen dan waarvoor u hebt gereserveerd. Er dient dan voor de niet-verschijnende personen betaald worden.

Hoe kan ik reserveren?

Bij voorkeur via ons online boekingssysteem. 

Wil je met een groep suppen? Vraag dan naar de mogelijkheden, info@lakesidesup.nl of bel 06-48 75 36 94.

Is er een vaste klanten korting?

Ja! Vaste klanten krijgen korting op het aan te schaffen materiaal en nieuwe strippenkaarten.

Een strippenkaart levert ook voordeel per keer op. Hoe meer strippen hoe meer korting.

Hoe kan ik betalen?

Bij voorkeur via ons online boekingssysteem. Anders contant, Tikkie of per pin op de dag van de activiteit. Wil je het per bank overmaken, dan vragen we je het bedrag uiterlijk 2 dagen van tevoren over te maken.

Hoe weet ik of mijn boeking is gelukt?

Je krijgt via het boekingssysteem automatisch een mail met de boekingsbevestiging. Heb je deze niet ontvangen, neem dan even contact met ons op. De avond voor jouw activiteit krijg je automatisch een mail met de details over de activiteit.

Moet ik een borg betalen?

Bij lessen en groepen met begeleiding niet. Bij verhuur vragen wij een (geannonimeerseerd) kopie ID, of een borg van € 100,-, óf je laat je auto/fietssleutels bij ons achter.

Help ik ben te laat!

Zorg dat je 10 minuten voor aanvang van de activiteit aanwezig bent, veel eerder is niet nodig. Red je het afgesproken tijdstip niet, bel of app even 06-48 75 36 94.

Betreft het verhuur waarvoor je te laat bent, als het blok na jou niet geboekt is, doen wij niet moeilijk en kun je jouw tijd alsnog gebruiken. Is dit wel geboekt, dan moet het materiaal op de oorspronkelijk geboekte tijd terug zijn.

Voor het niet tijdig terugbrengen van het gehuurde materiaal brengen wij een extra half uur in rekening (naar rato van tijdsoverschrijding).

Zijn er voorwaarden?

Ja, hiervoor verwijzen wij je graag naar onze 'Algemene voorwaarden'.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Deelname geschiedt geheel op eigen risico.
  • Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een WA verzekering en minimaal zwemdiploma A.
  • Deelnemers hebben geen lichamelijke klachten die het suppen of de veiligheid in de weg staan. Mocht je last hebben van een blessure of andere fysieke klanten, dan wordt je geacht dit te melden.
  • Bij huurders van 10 tot 16 jaar dient er begeleiding te zijn van tenminste 1 volwassene boven 21 jaar. Lakeside SUP is nimmer verantwoordelijk wanneer u kinderen alleen op pad laat gaan.
  • Disclaimer dient getekend te worden door elke huurder (en/of begeleiding van minderjarige huurder) en verklaart hiermee de voorwaarden die gelden te hebben gelezen.
  • Bij te laat inleveren van het board wordt er minimaal een extra ½ uur boardhuur in rekening gebracht (naar rato van tijdsoverschrijding).
  • Wij leveren kwaliteit materiaal en verwachten dat iedere deelnemer zorgvuldig met het door ons aangeleverde materiaal omgaat. Bij schade, verlies of diefstal wordt dit in rekening gebracht.
  • Bij verhuur is afgifte een (geannonimeerseerd) kopie ID, of een borg van € 100,-, óf het achterlaten van jouw auto/fietssleutels verplicht
  • Iedereen dient respectvol om te gaan met de natuur en het gebied waarin wordt gesupt. Laat tijdens uw tocht alstublieft geen afval achter, maar neem het mee!


Openingstijden

Wij zijn open van zonsopkomst tot zonsondergang, per mail, WhatsApp, Facebook, Instagram, alle opties die je kunt bedenken.

Mooi weer voorspeld? Boek bij mooi weer voorspelling ruim op tijd!

Kijk in het Online boekingsformulier voor de beschikbare mogelijkheden of stem met ons af.

We hopen je te mogen ontvangen bij Lakeside SUP!