SUP ROUTES AMERSFOORT VATHORSTSUP Routes Amersfoort Vathorst

Er zijn een paar SUP routes in Amersfoort Vathorst. Wil je de wijk de Laak en haar mooie huizen en gebouwen bewonderen en blijf je graag dicht in de buurt van de bewoonde wereld? Ga dan voor onze Architectuur Route. Deze route is ca 3 km lang maar kun je net zo uitbreiden als je zelf wilt. Bij de sluis aan de Workumstraat kun je uitstappen om met de SUP richting Waterdorp en de Laakse Tuinen te varen. Ga lekker picknicken in het Kai Park, of even gezellig wat eten en drinken bij de "Gasteling" of iets verder "Bij Lot" in Waterdorp. Echt een aanrader!


Voor de natuurliefhebbers hebben we de Arkemheen Route: een 10 tot 20km lange vaartocht die via de Laak en de Rengerswetering richting het Eemmeer voert. Gegarandeerd dat de zwaluwen met je mee vliegen en dat je hier en daar een zilverreiger ziet vissen! Onderweg is het bij de tweede sluis bij restaurant De Kooi aangenaam vertoeven. Deze sup route is retour 10 km (reserveer een sup voor 3 uur). Je kunt ook door naar de haven in Bunschoten-Spakenburg. Dit is retour 20 km. Reserveer dan voor een hele dag.


Amersfoort Centrum kun je vanaf onze locatie niet komen. Deze bieden we wél aan voor groepen, als vrienden, team, bedrijfsuitje en als georganiseerde suptocht. Zie hiervoor ook onze site www.sup-amersfoort.nl. Je kunt natuurlijk wel een halve of hele dag een sup huren en zelf op pad.


 De Architectuur SUP Route

De architectuur SUP route is niet alleen voor architecten. Vathorst wordt ook wel één van de mooiste nieuwe woonwijken van Nederland genoemd. De afwisselende architectuur is echt een lust voor het oog. De bewoners van de wijk zijn dol op de centrale ligging, de mooie grachten en de romantische sfeer die er hangt.

Het motto van de architecten was om een "wereld van verschil" te maken, en dat is ze met de nieuwe grachtenstad zeker gelukt! De buurten De Laak, Waterdorp en de Laakse Tuinen bieden ieder hun eigen bijzondere architectuur. En hoe kun je die nou beter ervaren dan vanaf het water?

De route door wijkdeel de Laak is 1 tot 1,5 uur. Ga je ook door Waterdorp en/of de Laakse tuinen, dan ben je 2 uur onderweg.

Download de:

 Arkemheen Natuur Route

De Arkemheen Natuur Route gaat door de Arkemheen Polder; een beschermd Natura2000 gebied met zeldzame planten en dieren. Het gebied is bijzonder belangrijk voor weidevogels als kieviten, grutto's, zwaluwen, ganzen en zilverreigers. De polder biedt een eindeloos perspectief met graslanden, water en wolken in een typisch Nederlandse lucht.

Zwaluwen vliegen met je mee terwijl je SUP stil door het water van de Laak vaart, en jij je verbaast over de stilte en schoonheid van één van de oudste polders van Nederland. Het is ook geen wonder dat de Arkemheenpolder tot de top 20 van mooiste landschappen van Nederland behoort.

Retour is de route naar de haven van Bunschoten-Spakenburg 20 km. Voor de gemiddelde supper 7 a 8 uur, en in te korten tot een route van 2,5 a 3 uur op en neer naar de Kooi.

Download de 
Contact

Lakeside SUP

Markenhaven 56

3626 AC Amersfoort

 06 - 438 50710 tussen 9:00 en 17:00

 isabella@lakesidesup.nl