06 - 438 50 710        info@lakesidesup.nlSUP Yoga in Amersfoort en omgeving bij Lakside SUP

SUP-YOGA-LES

SUP & Yoga; de eerste vraag is vaak; kun je yoga houdingen doen op een SUP-board?! Ja dat kan!

Het klinkt uitdagend, maar is vooral ontspannend, leuk, een unieke ervaring en veel makkelijker dan je denkt! Voor zowel suppen als yoga is het belangrijk een goede balans te hebben, maar nog belangrijker; het is een heerlijke afwisseling van actief bezig zijn en toch ontspannen. Het is een combinatie van een stukje suppen naar een rustige locatie, een heel uur yogales op je eigen board, nog even nagenieten op het water en daarna weer heerlijk relaxed terug suppen.

Door de yoga op het water te beoefenen creëer je heel veel rust in de houdingen en daardoor in je hoofd,

het board wiegt zachtjes mee op het water en bij een briesje hoor je het riet ruisen.


Wat kan je verwachten?

De Yoga-SUP-lessen duren ca. 2 uur en worden gegeven door een gecertificeerd SUP-instructeur en een ervaren Yoga-docente van Lemon Pit.


Heb je geen SUP of Yoga-ervaring? Geen probleem, we beginnen de les met een SUP-instructie op de kade. Daarna stapt iedereen op een paddleboard en nemen we de tijd om te wennen aan de sup en het peddelen. Vervolgens maken we zittend of staand een kleine suptocht naar een rustige plek in de wijk. Je zult al snel merken dat de eventuele spanning in het begin snel plaats maakt voor een grote glimlach!


De yoga wordt helemaal begeleid, waarbij goed gelet wordt op techniek zodat je alle houdingen veilig kunt uitvoeren. Er zijn enorm veel houdingen die we op het SUP-board kunnen doen; liggende, zittende en staande houdingen, rotaties, maar ook is er ruimte om te “spelen” met uitdagende houdingen en balans! Voor iedere houding worden er verschillende opties gegeven zodat iedereen mee kan doen.


Iedere sessie is anders maar de basis is altijd hetzelfde; tot jezelf komen, de ademhaling secuur toepassen, je eigen ademhaling jou laten begeleiden door de flow en afsluiten met een mooie ontspanning op het water. Na de ontspanning is er nog even tijd om na te praten en suppen we rustig aan terug.


Wat brengt het jou?

Het fijne aan SUP- yoga is dat je écht even een moment voor jezelf hebt en alleen met jezelf bezig hoeft te zijn. In het dagelijks leven “moet” er al zo veel, tijdens de SUP-yoga “moet” helemaal niets. Je hoeft niet lenig te zijn of super sterk, je hoeft niet bij iedere houding je grote teen aan te raken of op je hoofd te gaan staan.

Eenmaal op het water heb je geen haast,

hoef je alleen maar te luisteren naar de wind en het water

en doe je alleen wat voor jou goed voelt.


Wanneer?

De SUP-Yoga-lessen starten aan de Markenhaven nummer 56, of bij 5 deelnemers een locatie naar keuze in omgeving Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden, Woudenberg, Hoevelaken of Nijkerk.


Vrijdagavond: 19.30 - 21.30 uur (Vanaf 19 april tot eind augustus in de even weken)

Zondagmiddag: 14.30 - 16.30 uur (Vanaf 28 april tot eind augustus in de oneven weken)

Of op aanvraag bij minimaal 5 personen.


Bij minimaal 5 deelnemers gaat de les door. Staat jouw voorkeur er niet bij, laat het ons weten! Wellicht kunnen we een extra dag, tijdstip en locatie plannen.

Vriendinnen-uitje, Vrijgezellenfeest, Team-dag, Bedrijfsuitje of Personeelsfeest waarin balans centraal staat, Familie-Feest of een andere gezellige groep waarmee je eens SUP-Yoga wilt beleven? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.


Sunset SUP-Yoga Amersfoort Vathorst


Locatie

De lessen starten doorgaans aan de Markenhaven 56 in Amersfoort Vathorst.

Vanaf 5 deelnemers kan je bijvoorbeeld ook suppen in Leusden, suppen in Woudenberg, suppen in Baarn, suppen in Bunschoten-Spakenburg, of suppen in Nijkerk.

Bel 06-43850710 of mail info@lakesidesup.nl voor de mogelijkheden en prijzen.

Wat draag je op de SUP?

 • Trek zwemkleding en/of (sneldrogende) sportkleding aan.
 • Eventueel surfschoentjes of gympen die nat mogen worden. Indien je surfschoentjes wilt lenen, geef dan ook je maat door bij de reservering van de les.
 • Neem een vest of trui mee voor de ontspanning, dan blijf je lekker warm na de yoga.
 • Een setje droge kleding & handdoek is (meestal) niet nodig, neem dit voor de zekerheid mee.
 • Een flesje water mee voor onderweg.


UP Yoga Amersfoort Vathorst


Goed om te weten

 • De SUP-Yoga-les kost € 35,- p.p., neem je een strippenkaart van 3 lessen, dan betaal je € 89,-
 • Inschrijven en vooraf betalen is nodig om een plek te reserveren.
 • De SUP-Yoga lessen gaan door bij minimaal 5 deelnemers, het maximum aantal deelnemers is 8. Bij meer deelnemers gelden andere prijzen.
 • Vol = Vol. De inschrijving is definitief als het geld is ontvangen.
 • Mocht een groep niet doorgaan omdat er te weinig inschrijvingen zijn, dan laten wij dat uiteraard weten en wordt het betaalde geld teruggestort of een plek gereserveerd op een andere datum.
 • Bij harde wind, aanhoudende regen, of ziekte van de instructeur wordt de les gecanceld en op een andere dag ingehaald. Check daarom altijd even je email/sms-bericht een dag van te voren, of de les wel doorgaat.
 • De SUP-Yoga lessen duren ca. 2 uur en zijn inclusief materiaal (board en peddel).


SUP-Yoga Amersfoort Vathorst


Voorwaarden

 • Deelname geschiedt geheel op eigen risico.
 • Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een WA verzekering en minimaal zwemdiploma B.
 • De deelnemer heeft geen lichamelijke klachten die het suppen of de veiligheid in de weg staan. Mocht je last hebben van een blessure of andere fysieke klanten, dan wordt je geacht dit te melden.
 • Disclaimer dient getekend te worden door elke deelnemer (en/of begeleiding van minderjarige deelnemer) en verklaart hiermee de voorwaarden die gelden te hebben gelezen.
 • Wij leveren kwaliteit materiaal en verwachten dat iedere deelnemer zorgvuldig met het door ons aangeleverde materiaal omgaat. Bij schade, verlies of diefstal wordt dit in rekening gebracht.