WAT IS SUPPEN?

Stand up paddeling (suppen) komt oorspronkelijk uit Hawaï en is de snelst groeiende boardsport ter wereld! Vooral omdat suppen laagdrempelig, overal te beoefenen en voor jong en oud heel toegankelijk is. Met een soort surfplank en een lange peddel beweeg je jezelf over het water voort.


Makkelijk

Het lijkt moeilijk omdat je de hele tijd op zo’n board moet balanceren. Maar de Stand Up Paddle boards zijn erg stabiel, waardoor het makkelijker is dan het lijkt. De boards zijn minimaal 3 meter lang en wat breder en dikker dan een gemiddeld surfboard, waardoor ze enorm stabiel zijn. Iedereen kan het en staat binnen een paar minuten met plezier op de plank. Als je het eenmaal onder de knie hebt is Stand Up Paddling dé manier om je omgeving vanaf het water te verkennen! Suppen is nooit hetzelfde en je blijft nieuwe dingen ontdekken vanaf het water.Balans

Naast een peddelsport is SUP ook een balanssport, daarom kom je tijdens een sup-sessie mentaal helemaal tot rust. Suppen is een perfecte combinatie van Body, Mind en Nature. Natuur stimuleert de hersenen. In ons drukke bestaan is het goed om de natuur weer een plek in ons leven te geven. Kom daarom heerlijk suppen in het prachtige natuurgebied tussen Vathorst en Bunschoten-Spakenburg.

Ontspannen of workout

Suppen kan áltijd en op ieder water. Het kan heerlijk ontspannen beoefend worden, maar ook als totale workout. Door met de juiste lichaamshouding te suppen, train je je buik, billen, benen, rug, armen en schouders effectief. Je corrigeert constant je evenwicht waardoor je ongeveer 95% van al je spieren gebruikt. Het kracht zetten op de peddel doe je vanuit je core (buik-, bekken- en rugspieren). Suppen is dan ook een uitstekende workout om te werken aan je core en balans. Bovendien verbrandt je ongemerkt net zoveel calorieën als een uurtje in de sportschool. Alleen breng je nu je vrije tijd door in de buitenlucht.

Plankenkoorts?

Plankenkoorts is nergens voor nodig, iedereen kan het! Doorgaans vaar je gemakkelijk een hele ronde door De Laak zónder eraf te vallen. Bovendien, je hoeft niet te staan, je kunt ook op je knieën, of zittend en zelfs liggend jezelf op de plank voortbewegen.

Instructie

Als je al sup-ervaring hebt, mag je direct het water op. Wanneer je voor het eerst supt, geven wij een korte instructie waarna je ook zelf aan de slag kunt gaan. Mocht je nog nooit op een surf- of supboard hebben gestaan, dan raden we aan om een sup les te volgen. Hierin leer je de beginselen van het suppen. En een goede techniek is makkelijker aangeleerd dan een foute afgeleerd.

Waar en wanneer?

Gewoon even lekker alleen een uurtje het water op, of juist met vrienden, familie of collega's, dat kan bij Lakeside SUP in Amersfoort Vathorst.

Wat langer huren zodat je naar Waterdorp of zelfs naar Bunschoten-Spakenburg kunt suppen, of in overleg elders in de wijk, in Amersfoort, Nijkerk, of zelfs in het land opstappen? Ook dat is mogelijk bij Lakeside SUP. Onze supboards zijn opblaasbaar, ideaal om mee te nemen, in vijf tot tien minuten opgepompt, gemakkelijk te vervoeren en wegen tot ongeveer 15 kilo.

Kijk op onze SUP les, SUP Yoga, SUP Verhuur, SUP feestje of SUP bedrijfsuitje pagina, of neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact

Lakeside SUP

Markenhaven 56

3626 AC Amersfoort

 06 - 438 50710 tussen 9:00 en 17:00

 isabella@lakesidesup.nl